SV-201X


16/01/2017 – 14:20 | Feltöltötte:

Az új évet erős kezdéssel indítja a magyar piac, a Lassúfalva lakói végre kiraktak egy cigiszünetnél hosszabb kiadványt, bár abból már volt 3, de most itt a nagyalbum 18 trekkel. Megy a boom-boom-clapre a rappletyka, falusi kofa stíl, óiskola attitűd. Egyébként 1 éve Slow lasszózta össze a genget, hogy valaki ugyan toljon már valami fresh dope-ot a plasztikra. A kerítő szerep okosnak bizonyult, masszív a klikk, ha marad a kvaliti, mérföldkövet is lerakhatnak akár kétezertizenvalahányban. A kunsági májkcsekker Nash, a slammes körökből is ismerős, Goulasch, és az underground celeb (…hihi) Tink rakja a rímeket a DJ Slow bíteken. Az első fél már korábbi EP-k metszete, a 30.perctől érkezik az újdonság. Kedveljük, szeretjük ,de a továbbiakban, inkább más tollából ékeskedek, mert hát szép kerekbe leírták a fedősztorit, lejjebb idézzük:

IDE KATTINTVA HALLGATOD, VAGY MEGVESZED

a1674836301_10

“A Slow Village felállását, hangzását és attitűdjét tekintve a műfaj aranyéveit megidéző és ezt örökségként tovább vivő, a “hithű undergroundból” érkező hip-hop kvartett. 1 DJ/producer (Slow – Zsirgi Bálint) és 3 MC (Tink – Balázsovics Mihály, Nash – Nagy Dénes és Goulasch – Gergály Norbert). Klasszik shit, de nem az anakronisztikus fajta. Emberi és művészi realitásból érkezés, realitásba tartás, rapZENE. Nyakmozgató groove-ok és karakteres loopok, rímek a szcéna legbelsejéből, amik nyomokban költészetet, slam-et és némi iróniát tartalmaznak. Egyfajta B-boy csibészség, edukált gettó mentalitás, kis igazi íz az erősebb fűszerek kedvelőinek. Dobképletek, minták, bassline-ok a kisszobából a nagyszínpadra. Mindez tisztelegvén a legendás detroiti Slum Village előtt, a Lootpack, a Tribe Called Quest nyomában, falusias romantikával 2000 tizenvalahányra időzítve. Bumm! 
Nagyjából egy évvel ezelőtt történhetett, amikor egy véletlenszerű együttállás során DJ Slow (Zsigri Bálint) a fejébe vette, hogy rap formációt szeretne alapítani. A SoulClap Budapest szervezésében, a mai napig heti rendszerességgel működő Hip To The Game előzenés Hip-Hop jam során hangzott el a Slow Village kifejezés először, Tink (Balázsovics Mihály) az esemény akkori hostjának szájából. Ez adta a löketet arra, hogy Slow” emberi hangokat adjon” a zenéinek, sok éves instrumentális és absztrakt Hip-Hop műhelymunka és megjelenés után.
Akkoriban a Hip To The Game második felvonásában szabad volt a színpad azok előtt, akik meg akarták mutatni magukat, a hangjukat, a szövegeiket vagy esetleg a hangszeres tudásukat mások előtt. Nash (Nagy Dénes) már jó ideje belopta magát a zenészek szívébe és különböző hanganyagok is készültek vagy éppen tervben voltak a kollektíva különböző tagjaival. Bálint klasszikus felállást szeretett volna, azaz három MC és egy DJ formában, ekkor jött a képbe Goulasch (Gergály Norbert) aki az egyik jamen színpadi jelenlétével győzte meg a többieket. Pár telefonhívás, egy két üzenet és meg is történt az első meeting, ami egészen a süketszobáig vitte a három MC-t. Elmondásuk szerint ott vált számukra egyértelművé, hogy gördülékeny a közös munka és mihamarabb tető alá kell hozni a projektet.
Tavaly márciusban jelent meg az első EP-jük, majd nem sokkal később két újabb is követte. A terv az volt, hogy 4 kislemez fogja alkotni az LP-t de a 2000tizenvalahány az Újmappa és a F.A.Q után úgy érezték, inkább egy nagylemezzel fogják összefoglalni az elmúlt év közös élményeit és munkáját, így született meg a 201X ami magában foglalja az eddig megjelent dalokat, viszont sok más izgalmat is tartogat a hallójáratoknak.
A lemez egyik érdekessége, hogy két Posse tracket is tartalmaz, ráadásul ezek keretes szerkezetben a hanganyag elején illetve végén kapnak helyet. „ Igyekeztünk összeszedni azokat az arcokat országszerte, akik kortársaink és friss hangvételt képviselnek a műfajban. Természetesen sokukkal régóta baráti kapcsolatban vagyunk, de vannak páran, akikkel személyesen még nem is találkoztunk. A zene szeretete és a közös ízlés valahogy összehozott minket a világhálón.” Név szerint: K90, S.É.F, Phlat,HRK,FNT,Hívatlanok,NB,SLA,Skill Walker,4tress)
A Posse-kon szereplő rapperek mellet még más közreműködőket is felsorakoztat a 201X. A SoulClap Budapestből Zahár Fanni (fuvola) díszíti a Kisszoba című dalt, ugyan itt az angol R&B és neo- soul énekesnő /producer Emmavie vokálsávjai duruzsolnak. A Jacques Haze megtisztelő vendége Oriza (Csider István Zoltán) volt (aki egyébként az Afterem című számot is „belihegi”). MC Fedora ( Lukács Dóra) az elektronikus zenei szcénában jól ismert előadó a Szolid elnevezésű track-ben vált műfajt. Nagyon fontos elmondanunk, hogy a beateket és az utómunkát teljes egészében Slow-nak köszönhetjük.
A „LassuFalu” fiatal formációnak számít, viszont megannyi koncerten túlvannak már, és heti rendszerességgel találkozhatunk a velük a Hip To The Game-en ami talán a legnagyobb színpadi rutint adta a tagoknak és ahol talán a legotthonosabban mozognak azóta is. 
Legközelebb január 27-én a Kuplungban fognak fellépni a RedRed (M3nsa, ELO) előtt, majd másnap január 28-án a Mekvárt Szleng születésnapi zsúrján az A38 hajón, ezt követően pedig Február 10-én Pécsett a Nappaliban.
A 201X azt kívánja üzenni, hogy a Hip-Hop zene hagyományai ebben az évtizedben sem fognak kihalni, de természetesen az innovatív hangzásoknak is teret kell adni. Az album olyan, mint egy nagy kötetlen beszélgetés a barátokkal, laza de koncepciózus. A srácok körbejárták a perszonális és globális témákat egyaránt, három szóló számban hallhatjuk őket külön-külön is megszólalni, itt vehetjük észre a Slow Village konklúzióját, hogy ha három különböző flow, ritmika, és szövegi gondolkozás találkozik egy adott zenei platformon, annak bizony ez lesz az eredménye. A jövőre nézve pedig annyit ígérnek, hogy egy pillanatra sem hagynak minket levegőhöz jutni, dolgoznak töretlenül tovább 2000tizenvalahányban is.”