A stíl marad


07/10/2016 – 19:44 | Feltöltötte:

Már vagy 2 éve kopácsolnak Dél-Budán, a Stíl megjött és marad is. Stabil Bfok11 alapokon nyugszik ez az új king Tink EP. Pozitív vájbok végig, Misi jó ebben, sőt a letarg témákat is úgy reppeli, hogy mosolyra hajlasz. Humor, irónia, teknikás wordplay, utazós hangulat. Téien, meg amúgy is mai hazai mikrofonos mezőny egyik leginnovatívabb emszíje (mondom, Én). Egyszerre tart több vasat a tűzben évek óta, hol aztékokkal mulat, vagy pömpög a clique-el, közben a falusiakat sem hanyagolja, egy igen erős Hálózati csatlakozó a Misi. Nagyon jó példa, hogy hogyan is kellene viselkednie egy “friss” mc-nek, tisztában lenni a kulturelemekkel, a gyökerekből táplálkozva, megemésztett “knowledge” rímekre illesztve. Szemben a rengeteg, lopott hobbiként kezelt, fancy tetúval becsajozós, nagyot mondó gimnazista reperekkel. (“lányok”, és akkor még a ruhátokról nem is beszéltem :) . Visszakanyarodva a lemezhez, az instrumentális témák Bfokos Frank (aka Phoenix) keze munkái. Hozza a megszokott Budafokin süppedős sztájlt. De, az arcok is mondanak pár szót….

a3420821345_10

Tink : “Az egész folyamat mondhatni 2014-ben kezdődött. Ezidőtájt kezdtem el kijárni a Bfok11 Studio-ba cimboráskodni, zenélni Odákovics (AKA M.D.E., Az Igazgatótanács) révén. Ugyannenek az évnek a nyarán már elkezdtünk kint Bfok Frank-kel ötletelni egy Tink szóló EP-n, mutatott is bőségesen a Roland MV 8000-es szemplerével készült beatjeiből. Csemegéztem belőlük, összeválogattam egy ízes pakkot.
Hallgattam őket, szövegeket válogattam, elkezdtem írni, ollózni egyéb félretett sorokból, strófákból, kombináltam ezeket friss verzékkel.
Nem kapkodtuk el az anyagot, mindkettőnk sok más projektet is csinált az elmúlt circa másfél, két év alatt. Folyamatosan készültek a felvételek, track editálások, egy rövidebb szünetet követve újra ráfókuszáltunk a lemezre. Ezen új energiákkal történő munkafolyamat során vetődött fel a gondolata a Cosmic Dust zenei kollektívával való kollaborálásnak is. A fiatal srácok rendszeres és zeneileg kifejezetten színvonalas podcast sorozatuk mellett saját kiadványok ápolásának is nekikezdtek. Összehoztak egy eklektikus lo-fi/hip-hop/wonky válogatáslemezt, amin a remek külföldi producereket váltják többen is A Hálózatunkból. Ez pedig a mi kis privé Wu-Fam-ünk, sok-sok jópofi és kurva kraftos producer / emcee szabadszellemiségű posse-ja. Visszatérve a Cosmic kölykökre, beadogatta, amit csináltak.
Szerettem volna a szimpatikus dolgokat véghez vivő crew-t támogatni egy megjelenéssel, ezzel is tovább szőve #A_Hálózat sokrétű jelenlétét.
Písz, Tink voltam !
UI: nagy mad respekt Deuxmilliards-nak a coverért és a promóvideóért, csekk:

Frank : “A Cosmic Dust és a Bfok11 közös kiadványa Tink első szólólemeze, a Stíl Marad Ep. A lemez 10 dalt tartalmaz ebből egy Dil Maddy remix és egy Hálózat instrumentál, a többi zene Bfok 11 termés és persze természetesen Tink lírikák. Különösebb megkötések nélkül igyekeztünk valami egységeset és maradandót összehozni, reméljük sikerült. A zenék egy Roland MV 8000-s sampleren készültek, a felvételek Bfokon készültek. Próbáltuk spontán módon felhasználni az energiákat, valami olyat készíteni ami nekünk  tetszik. A lemez letölthető Bandcampről illetve elérhető a többi felületen is. A Stíl Marad!”

az album tölthető innen

ide click, pörgehtető a youtubeon