Hunderground


18/07/2016 – 12:50 | Feltöltötte:

A hazai repbiznisz egyik fekete foltja, a miksztépkultúra, … mivel, hogy nem nagyon van. Bár a mixek külföldi szintéren is erősen háttérbe szorultak az utóbbi években, kábé az audiokazetta hanyatlása óta egyre kevesebben foglalkoznak vele, érvényesülésért ma már egy Tony Touchnak, Funkmaster Flexnek is fel kell kötnie a sűrűben. Közben nagyon is aktuális igény lenne rá, hiszen  már napi szinten annyi megjelenés van, hogy lehetetlen lekövetni minden friss, minőségi újdonságot. Sajnos rengeteg fost szkippelni kell, mire egy-egy prémium cucc beakad.

És itt jönne a képbe a DJ, aki stílus mentén finoman szelektál neked, kikotorva a gyémántot a sárból. Nem is értem, hogy a hazai vinilakrobaták miért nem feküdnek rá a témára, mindenesetre örülünk, ha évente beakad egy pár darab (leszámítva azt a pár rádiós műsort, persze). Ezért is örvendetes, hogy Rawmatik kipengetett most valamit, a tavalyi évről válogatott egy bő órát. Bár Ferit inkább bítmékerként jegyzem, mint mixerként, kellemes anyag lett, ha savanykodnom kell, akkor talán megjegyezném, hogy több exklúzív cuccot is elbírt volna, saját remixek, fiókból előkapart demók, vagy blendek dobtak volna az anyagon. Nospa hájppal is jobban áztattam volna, hogy intenzívebb legyen az anyag. Egy intRaw is bevezethetett volna. Na, de Feri is mondjon pár szót:

13615496_1434829969894796_2152614855175067004_n

“A mixtape ötlete, még kb január végén, február elején fogant meg egy szürke, ködös téli estén, hogy mi lenne, ha mintegy összefoglaló gyanánt csinálnék egy mixet a 2015-ben megjelent magyar hip hop zenékből?! Neki is ültem összeválogattam pár trekket, majd úgy gondoltam, hogy kicsit magamévá is teszem a mixet, így beletettem a tavalyi évben általam producált dalokból is párat, szám szerint 6 db ilyen található rajta. Majd a további tuning érdekében megkértem Turan Khan barátomat, hogy vállaljon idegenvezetést a tépen, így került rá a “narrációja” a felvételre, mely hazai viszonylatban nem igazán elterjedt. Pár héten belül már össze is állítottam a hanganyagot, direkt nincs szétkarcolva, szétduplázva, a hallgathatóságot helyeztem előtérbe. (+ nem is vagyok még olyan technikai szinten, sajnos). Majd a borító készítési folyamatok megfeneklettek, így a mix jó ideig csak hevert a vinyómon, várva jobb sorsát. Később egy Rapterápiás interjúnak köszönhetően jelentkezett Lovas Zoltán aki full profin befejezte a félbehagyott borítót, így végre mindenki által hallgathatóvá vált a matéria. “

LINK: https://www.mixcloud.com/rawmatik/rawmatik-hundergorund-mixtape-hosted-by-turan-khan/