Bemosakodás


12/04/2016 – 15:37 | Feltöltötte:

A fürdővárosi úszómesterek megint elejtették a szappant. Visszatértek egy laza 6 trekkes hosszra (+3 szkit)… Bemosakodás… Hasonlóan az előző kislemezhez, viszik tovább a betondzsezziszampleres, kopogós bombapet. Nem éppen a felhőtlen, szoboszlói strandolás jut eszünkbe a lemez hallatán, sötét hangulat uralkodik, hab helyett sokszor inkább vérfürdő vár a kedves látogatókra. Nitro és T.O. hozza a megszokott pengeél reppeket, öltönyösnek tasli, csattan a pofon, megy a képviselő funk, a srácok meg zuhogó esőben, napszemüvegben fekszenek a napozóágyon. A háttérben DJ BigBabou kevergeti a finom molotovkoktélokat. A sok képzavar után mondjon pár szót T.O. is a cumóról…

a0873592927_10

“Róna Records alatt, jelentettük meg a második Ep-nket. Sok-sok mindenen mentünk keresztül az utóbbi években, magán és zenekar életét tekintve is, de közben ezeken a zenéken dolgoztunk gőzerővel, hogy ebből legyen valami, és végre itt van. Én hol Londonban, hol Bp-n éltem, a távolság állandó volt Nitro, Babou és köztem. A beatekért én felelek. Kivéve a remix (Icek). Menetman egy Featre ugrott be, jött Dj Bigbabou, aki egy plusz színbombát rakott az egészbe, hatalmas örömünkre. Mindent magunknak vettünk fel.

11223323_1127244467302470_3146477169314917168_n

Egy kis iránymutató a trekkekhez:

Djinn Dobre: Ismét Soap City Hajdúszoboszló volt a téma, ebben a trackben, bemutatjuk a fürdővárost, egy görbe tükört tartva ismét. :) Ebben benne van a szeretetünk és a mi meglátásaink, tapasztalásaink is, hogyan éljük, éltük meg a város mindennapjait.

Panoráma: ebben elég sok mindenről vakerunk, egészen a Kárpát medence szellemiségéről, a közelben akkor végbemenő harcokról, világnézetekről, nehéz lenne felsorolni. Ugyanakkor benne van az is, hogy a Hip-Hop egy eszköz, ami Téged szolgál, és úgy formálod, ahogyan azt a Te stílusod, személyiséged megkívánja. Érdekes dolog számomra, hogy itt népek ellenségeskednek utálják egymást anélkül, hogy személyesen ismernék egymást, ez abszurdum. Erről órákat lehetne beszélni.

Múltajelen: Itt alapvetően a jelen és a múlt kapcsolata volt afféle koncepció, mindhárman máshogy fogtuk meg ezt a témát. :) a saját részemről annyit mondanék, hogy elfeledkeztünk a jelenről, amiben minden történik, amiben igazából tehetünk a dolgokért, amiben a leginkább kéne élnünk, mindenféle félelmek nélkül. Értékeljük azt, ami a rendelkezésünkre áll, ne mindig a hiányt, a hibákat vegyük észre, mert ez már unalmas…

Balkán GDP: Ez volt a legelső felvételünk, ami erre a cuccra készült, amiből Icek egy nagyon fain Remixet röttyintett, amiből ugye klip is született, Balkán GDP, hmm azt hiszem ismét egy masszív társadalom kritika, belefűzve a mi kis világunkat, motivációnkat. Itt picit a kelet európai helyzetet is prezentáljuk annak mindenféle arcával :) Fontos az egység, az, hogy öszetartással érhetünk el hatékony változásokat, fontos a család, a crew, a közösség!

Aerofon: Azt hiszem a legelvontabbra sikerült ez a track minden szempontból, ahogyan a többinél itt is nehéz kiemelni fő témákat, itt kissé nyugodtabb a hangvétel, találd meg az éned, ne kövess senkit, légy Önmagad, képviseld azt, amivel ha foglalkozol, hevesebben dobog a szíved. A Hip-Hop elementáris halmaz, amiben elég sokféle képpen kifejezheted magad, mi ebben tudjuk kifejezni Önmagunkat, de ugyanakkor van az egésznek egy laikus ember számára érthetetlen, megfoghatatlan sugallata, ami jó, hogy így van, megmarad így picit az egésznek a titokzatossága. Mi Nitróval eléggé különböző személyiségek vagyunk, de ugyanakkor meg nagyon is hasonlítunk egymásra, hisz a Soap City Squad, eleve a barátságunkból alakult.Ő is és én is másképpen élünk meg dolgokat, de valahol a Soap ezeknek a megegyező és eltérő dolgoknak a közös csatornáját mutatja be. Ami pedig Dj Bigbabou részét illeti, azt gondoljuk, hogy minden trackhez, amiben karcol, olyan pluszt tudott hozzáadni, amit mi mindig is kerestünk, minden elismerésünk, hogy családja és munkahelyi elfoglaltságainak ellenére is részt tudott venni ebben a projectben. Nagy Pacsi a borítóért a Thisshitnek! Pisz out!…”

LETÖLTHETŐ / HALLGATHATÓ: https://soapcitysquad.bandcamp.com/album/bemosakod-s-ep