Fehér Felhő


08/01/2016 – 13:51 | Feltöltötte:

A labor újra fortyog, újabb bombabiztos vegyületek rotyognak a kémcsövekben, és illantak ki az éterbe úgy karácsony táján. Face fater ezúttal a miskolci májkcsekkelő, (korábban freestyle open mic-okról is ismert, most főleg az Abraka Blabla duó egyik feleként hírhedt), … Akster oldalán löki a szlenget. Fehér Felhő néven, 8 trekkel (+4 skit) robbantottak az év végén a tagok.  Füstös, dzsezzi fleshek, pince reppek, ahogy megszoktuk. Nekem dezsavu érzésként egyből az első Faktor Labor lemez ugrott be 2002-ből, mint ha annak egyenes folytatása lenne. Érzésekben, témákban, hangulatban, de ezt mondom azért is szerintem, mert … (papám, remélem nem haragszol meg :) mindig is csipáztam a munkásságodat, már a Woodoo, Hasznos Holmik óta…de… ) az utóbbi években Faktor nem volt zeneileg mindig egyensúlyban. Néha úgy éreztem, hogy pár cucc, ideje korán, nyersen, csiszolatlanul került a netre. Viszont ennél a lemeznél úgy érzem minden precízen a helyére került, bítek, verzék teljesen egyben, újra letagadhatsz egy 10-est :) új löketet hozott Aksi frissesége, lendülete, gondolom ebből ragadt át pár kiló. Vendéglistán van Prof (a Blabla másik fele), a szegedi veteránok, C-Wosh, Drim és Mad, de csiszolásban Sonnykraft Levi is odahúz pár pofont. Hamarosan CD verzió is a piacon, egy pár bónusz trekkel kiegészítve, Dhok, Bankos, Loco, Zsolaa, (talán NKS) mikrofoncheckben. A  front borítóból ítélve igényes külcsíny várható Vegaz Zsoltitól. A netes verzió hallgatható, illetve wav formátumban már letölthető innen: https://soundcloud.com/fakt-faktor

De mondjanak ők is pár szót….

Faktor – “…Egy spontán cucc az egész, kb a pillanatnyi érzések egy fehér felhőbe zárva. Nincs cél, csak szeretünk zenélni, mint ahogy azt “Az út” című trekben is hallhatjátok. Nekünk a zene szerelem. … És, hogy miért éppen Fehér Felhő ?! …mert talán abban benne van minden, a köd az emberek szemében, vagy akár a szipi, vagy amit beleképzel az ember. De a lényeg, hogy szeretek zenélni és ezt megpróbálom valamilyen formában létrehozni…. most például ilyen  a Fehér Felhő… Aksi amúgy is ügyesen reppel, …fiatal, én meg már öreg szinte :) … csak zenélgetünk… annyi” 

Akster – Az Abraka Blabla kapcsán ismerkedtünk meg, közös jó barátunk Vegaz közreműködésével. A sok együtt töltött idő, kifújt füst és a laboratóriumba zárt nappalok és éjszakák által közös dalok születtek, nem előre megfontoltan, hanem csak olyan “Úúú, de jó ez a beat, írjunk rá?! -Írjunk!” módon. Aztán viszonylag rövid időn belül lett öt-hat track, majd jött egy kattanás, hogy szedjük össze őket csináljunk egy lemezt és rakjuk ki ingyen letölthetően. Ezután elkezdtünk célszerűen dolgozni ezen a projekten. Készültek tovább a zenék, majd Ozon kikeverte nekünk, és végül elkészült a Fehér Felhő. Valójában ez nem a felállás neve, hanem a lemez címe. Hamarosan készülni fog kézzel fogható formában is, extra dalokkal, extra közreműködőkkel, dolgozunk rajta! Majd aztán sincs megállás, mert nem sokkal később jön az Abraka Blabla lemez is, bomba zenékkel!”

front