Eurodiziákum


13/01/2016 – 17:27 | Feltöltötte:

Igen sűrű volt az év vége Busa Pistának, a Bupino nagylemez mellett, kidobta saját szólóját is. Nagy felhajtás nem volt, szinte eltitkolta az öreg, hogy megjelentet. Már nem is tudom hanyadik, de újra itt van 24 friss trekkel, az Eurodiziákum. Saját a label, a BRO Kiadó Betépi Társaság (ahogy nevezi). A korábbi szólólemezeknél hiányoltam a koncepciót, az egységet a lemezekből, legalább is olyan érzés volt mint, ha egy válogatást hallgatnék, sok különböző stílusú, minőségű, tempójú trek egymás után dobálva. Bár voltak rajtuk bangerek semmi kétség, de hiányzott a malter, ami egybe rakta a diszket. De itt az új sztaff, ami viszont teljesen egyben van, lehet ez köszönhető annak is, hogy a komplett lemez beat anyagát maga Busa Pí írta. Soul, funk minták kellemes chillbe tesznek, erre jön a Pista humorral áztatott, csípős, laza rímtech.

Busát amúgy is MO egyik legsokoldalúbb MC-jének tartom, legyen freestyle, storytelling (Funk mellett a hazai best), battle, tempóreppek…bármi,… Pisti mindig fullba rakja. De amúgy persze tud scratchelni, beatboxolni, gondolom egy burnert is belobbant, ha egy montit kézbe kap. Abszolút Univerzális hiphop katona, Maszter Pí.
Szerintem eddig a legjobb szólanyag ez, a “Nemmindegy” is simán bírja a 4.részt, stand up raps, fogod a fejed végig, máskor celeboltás, vagy postáshimnusz van, vagy csak simán smokin trees, de szórakoztat az anyag az 1től a 24ig. (Jók az éneklős refrének is, papa) A főszerepben még van Sloner Debrecenből, Chicheck a Stereo K-ból, Lord Fantom Szlovákból, NickName Miskolcról, a másik Bupino emszi, Zsolaa, Dirt Danger Zeek, Sonnykraft kátingol itt-ott, beatbox bajnok Döme nyálazza a mikit, vagy Kemon on the bass.
Némi oltás a részemről, az a külcsínyt illeti, volt már jobb cover is. Mindenesetre érdemes rámenni, a cula beszerezhető www.hanyagelegancia.hu
A1 Cover Front