SONNYJIM // EATGOOD REC. // UK riport


12/07/2011 – 00:38 | Feltöltötte:

Yo..

Helló fiúk lányok helló Débé és üdv Mo…Végre sikerült beindítani a motorokat és 210-zel berobogni Birmingham-be ahol is bekopogtunk az EATGOOD RECORDS ajtaján…

A 2008-ban alakult saját zsebből finanszírozott kiadó egyenesen az angol underground hip hop mélyvízébe vetette magát! Megjegyzem elég könnyű elsüllyedni és annál nehezebb visszaevickélni a felszínre, de nekik igenis sikerült és a kezdetektől mind a mai napig sikerül is az egyik legkomolyabban működő és lüktető tempót diktálniuk!

Manapság a kiadó tagjai olyan arcokat bíznak meg ütemgyártással, mint BEAT BUTCHA, JON PHONICS, KELAKOVSKI, ILLMIND, M-PHAZES és így tovább, hogy egy teljesen új és sajátos hangzást tudjanak felmutatni a szakmában! Nagyon komoly és roppant igényes zenék mellett, nagy hangsúlyt fektetnek a vendégrímelők kiválasztására is! KOSYNE, SLEAZE, CAPPO, MYSTRO, VERB-T csak néhány Mc, akik által színesebbnél színesebbé válik a paletta, a már eddig is nem kis neveket felvonultató földalatti csapat korongjain! Viszont van köztük egy, aki megmagyarázhatatlan erővel es dinamikával dobálja ki zsíros cuccait Angliában. Folyamatos promóval sikerül a világ számtalan pontjára eljuttatniuk motyóikat, a mára már elismert underground arcok is őt tartják a legkomolyabb reppernek. Számos Open Mic partit vitt el veretlenül és tényleg szerintem kevés ember van, aki meg tudna fogni bármilyen szópárbajban, alacsony termetéhez képest hatalmas emberré nőtte ki magát, aki nem más, mint SONNYJIM …

Egy hatalmas felhőszakadás áztatta, hosszú esti utazás után, végre sikerült találkozni vele, személyesen is! Két pacsi meg feles után, már az sem érdekelt, hogy a pöcsömről is esővíz fojt! Lassan átmelegedve, elkezdtem vázolni neki a helyzetet ki vagyok honnan jöttem és mit is akarok ..
Következő pacsi után kezembe nyomott pár cédét és azt üzeni, hogy riszpekt mindenkinek, aki a zenéjét hallgatja egész madafaka Magyarországon!

Épp ezért készült ez a kis kérdezz-felelek is, hogy alkalmatok nyíljon jobban megismerni  SONNY J-t, mint embert, mint pedig MC-t…
Csapjatok a sorok közé! Csekkoljátok a vidiket!  Hanganyagokat töltsétek podra, fónra, fülbe, farba… az utca porával szívjátok az agyba!

Béke
210

Először is SONNYJIM mega riszpekt és pacsi Mo.-ból neked, hogy egyáltalán szakítottál időt az R H-ra, és közönségére! Azért gondoltunk erre a pár kérdésre, mert vannak sokan Magyarországon, akik fülelik a zenéidet és előszeretettel osztogatják is! Viszont kevesen vannak azok, akik tudnák azt, hogy a lemezeid hogyan követték egymást, elkészültük történései, emlékek, sztorik!  Egyáltalán, h te magad honnan, mikor és milyen körülmények között kerültél bele az egész underground hiphop folyamába?! No és persze ezek mellett magáról az EATGOOD RECORDS-ról ( http://www.eatgoodrecords.com/ ), is szívesen informálódnánk!

———————————————————————————————————————————————————

RH
Nos hogy világos legyen minden, startoljunk is a legelején! Birmingham!! Hallottam már sok mindent róla!! Jót, nagyon jót is, és persze sok-sok rosszat!

Téged – mint, aki oda született és életének nagy részét ott élte éli, azóta is – kérlek fess nekünk hiteles képet a városról!

SONNYJIM
“Yeah, im from Birmingham”
Igen birminghami vagyok itt éltem egész eddigi életem, szerintem pont ugyan olyan, mint akármelyik nagyváros! Itt is van elég sok szar lehúzó dolog, de egész élhető kis hely. Sajnos az emberek nagy része erre felé nem  igazán fókuszál a pozitív és becsülendő dolgokra, hanem inkább az energiájukat a kevésbé jó kevésbé hasznos dolgokra fordítják és pazarolják el…
Mondhatni azt nagyon sok zenei tehetség van errefelé, de az emberek többsége ezeket az arcokat nem ismeri, vagy szinte egyáltalán semmit sem tud róluk, ugyanis a fellépési lehetőségek elég korlátozottak más városokhoz képest.

——————————————————————————————————————————————————–

RH
Mikor ütköztél először a HIP HOP-al és kik kaptak el első körben?

SONNYJIM
Lehettem kábé 12-13 éves, vagy valami ilyesmi már azt sem tudom…Az uncsim pörgetett nagyon sok kazit, például ICE CUBE, SCARFACE, GETO BOYS meg ilyesmiket! Azt sem tudtam még mik vagy kik ezek, de nem is nagyon érdekelt, mert már akkor rájöttem, hogy ezek az igazi zenék és totál ebben akarok maradni! Nem is igazan hallgatok mást a hip hop-on kívül, imádom azt az ajándékot, amit a zsíros szövegek megírói és a beteg bítmékerek adnak nekünk, na és persze mindenkinek…

———————————————————————————————————————————————————–

RH
Magyarországon sokan hallgatják a zenéidet – ezt vágom, de szerintem pár dolog meglehetősen ködös nekik – mivel aktív vagy és sosem pihensz! Sorba állítanád a kíváncsi füleknek az albumok, kislemezek érkezéseit!? Csakhogy az otthoniak képben legyenek mi mindent raktál eddig össze…

SONNYJIM
Persze nem gond…
Akkor először is vissza kell ugranom az időben…Az úgy volt, hogy 2005-ben útjára engedtem a “Soul Trader ” címet viselő kis lemezt, ami bejárta az egész országot és sikerült ezáltal bekerülnöm a helyi rendszerbe!

Cd formájában az összes példány elkelt, de innen még tölthető a cucc:

http://sonnyjim.bandcamp.com/album/soul-trader-ep

Azóta elég sokat változtam de így megy ez erre felé…

2006-ban kidobtunk egy 7″ inch-es kis lemezt – a producerrel 184-el – a “Trading Standards” címet viselő trekkel, ami a fordulópontot hozta! Eldöntöttem, hogy saját kiadványokat csinálunk,  saját label-el és úgy dobjuk majd piacra a jövőben! Elkezdtem komolyabban foglakozni az üggyel, megpróbáltam szervezni magam köré egy kisebb csapatot a telepről, aztán valahogy így állt össze az EATGOOD RECORDS! Felkerestem elég sok embert, többek között a FOREIGN BEGGARS csapatát is akikkel elkezdtünk együtt dolgozni az első mixtape-ünkön, ami a már jól ismert “Trading Standards” címmel jött ki. Forgalmat a “Dented” biztositotta…Ezután 2008-ban elkezdtem egy másikat, amit szerintem a legjobb angol Mc-k segítségével ki is adni, de mindezek mellett ITunes-ra is tölthető..itt meg is találjátok:  http://sonnyjim.bandcamp.com/album/trading-standards

Miután kikerült a cucc elmentem Ausztráliba, ahol nagyon stabil kontaktba kerültem az “Obese Records”-al és albumot készítettem nekik, ami ez év júliusában fog napvilágot látni! Izgatottan várom én is, mert az első albumom, ami egy teljesen új zenei hullámot fog hozni, totál lefoglalt 2009-ben, mert állandó stúdió munkák folytak minden héten lejárkáltunk felvenni valamit! Őrült futamot nyomtunk a srácokkal, azaz időszak gyilkos menet volt és lesz is, még a következő évben is…
Ja azt nem mondtam még, hogy állandó remix munkákba vagyunk a “Trading Standards” vagy a “The Work In Mnemonics EP” a SLEAZE haverommal! A lényeg, hogy folyamatosan fogom ezek után is nyomatni és dobálni kifele a korongokat!!

Egyébként itt a diszkográfiám:   http://eatgoodrecords.com/artists/sonnyjim/

——————————————————————————————————————————————————————–

RH
Kicsit bővebben tennél nekünk említést, hogy kik is segítik a munkádat, vagyis kik vannak a háttérben?

SONNYJIM
Emlékszem az első saját cuccom megjelenésénél, 2007-ben a legtöbb támogatást és segítséget a “Dented Records”-tól kaptam, később a sajátokat a már meglévő  “Eatgood Records”-al szórtam saját label-el!  Az emberek, akik segítettek, azok nagy része szerepel is a lemezen REDBEARD, KOSYNE,TAHARKA és LEWIS a.k.a. MR. GET SHIT DONE…mondhatom azt, hogy ők az én családom végig segítettek mindenben és végig ment a REAL! Sokan mások is tettek hozzá ezt-azt, de valójában ők azok, akikre igazán számíthatok.
———————————————————————————————————————————————————————-

 

RH
Elmondanád, hogy kik alkotják és kik vannak az EATGOOD RECORDS palettáján?

SONNYJIM
Simán! Miért ne! Ahogy már említettem 2008-ban alapítottuk, és igazából 2009-től csináljuk a teljesen saját cuccainkat, olyan arcokkal, mint a RTKAL, PERCY FILTH, LOST GENERATION, SK és így sorolhatnám még azokat, akiket már említettem, de a legzsírabb az lesz ha becsekkoltok ide itt mindenki fent van:

http://eatgoodrecords.bandcamp.com/album/eatgood-records-compilation-volume-1

Ezzel a lemezzel promóztuk magunkat és elég sokan megszerették, kaptuk a visszajelzéseket, hogy hallottak a rádióban és játszottak bulikban is…Király!!
Később kaptunk meghívásokat fent lent az ország több pontján is.. Voltunk Európában is és ezáltal eljutottunk oda, hogy tudtunk saját és közös bulikat összehozni, beat battle-eket szervezni ”Louis Den”-el ahol más nemzetközi arcok is tiszteletüket tették itt Birminghamben és Londonban, amikre mondhatom azt, hogy nagyon nívós rendezvények voltak…….de komolyan (keressetek rá a Google-on) Ha jól vágom akkor most lesz a 16-odik ilyen buli hivatalosan.
Tényleg a buli kezdi felvenni a színvonalat, aminek nagyon örülünk és hálásak vagyunk érte azoknak akik látogatják! Csináltuk is mondjuk szünnap nélkül de megérte, mert innentől kezdve DONT STOP van!!
———————————————————————————————————————————————————————-

RH
Valami terv erre az évre? Akarom mondani, dolgozol-e most valamin ugyanis vannak infóim, hogy elég sokan várják az újdonságokat tőled és a krútól.

SONNYJIM
Ya mi mindig dolgozunk valamin, a napokban jelent meg a “Psychonaut LP ” az “Obese Records” kiadványa ként Ausztráliából indult el, de tuti tölthető lesz világszerte! Ebben az évben még tervezek, vagyis tervezünk KELAKOVSKI-val egy közös EP megjelenést is, ami az év vége felé fog startolni, utána viszont fix, hogy 2012 lesz mikor majd kijön egy LP-m “APATIGHT” közreműködésével! A lemezen találhattok, majd minden jót ígérem, de erről igazából nem nagyon akarok még beszélni várjuk meg míg helyükre kerülnek a dolgok …
Amúgy meg BIG UP az arcoknak Magyarországon, akik pörgetik a cuccainkat jól esik ezt hallani!! Zsírak vagytok és bízom benne, hogy egyszer eljutok hozzátok!!

————————————————————————————————————————————————————————–

RH
Yee király pacsi, és kapod a riszpektet Mo-ról az tuti..
Folymatosan promózzuk a UK HIP HOP-ot, oly annyira hogy 2010-ben elkezdtünk egy ’RH UK XCLUSIVE’-ra keresztelt buli sorozatot ahol csak kimondottan angol arcokat hívunk és bízunk benne, egyszer össze tudjuk hozni azt, hogy te is a színpadról mutogass mi a vélményed megtudjuk majd jatszani?

SONNYJIM
YEAH!! Ember ez nagyon jól hangzik! Jó hogy benne vagyok ott egy Show-ban! Akármikor kapunk meghívást más országokba mindig iszonyat szeretetet és hálás közönséget kapunk!! Itt hazai pályán viszont folyamatos versengés van, mert itt már minden repper harcol egymással nem igazan tudom miért…

—————————————————————————————————————————————————————————–

RH
Tényleg ha már itt tartunk ..Mi a véleményed az új most feltörekvő új generációs angol és más európai országokból felbukkanó fiatalokról?

SONNYJIM
Hááát nem igazan akarok mondani se jót se rosszat más európai arcokról, mert nem igazan van kontaktom velük és a zenéjüket sem igazán vágom. Itt nem nagyon spanonlgatok új arcokkal anglián belül, mert a mai Mc-k nagy része gyilkos flow-val lépnek elő. Ugyanis én azt veszem észre, hogy nem igazán érdekli őket a hip hop régmúltja, nem foglakoznak a kúltura történelmével, hanem inkább adnak egy stylte-t, járnak a stúdiókba, és csak kimondottan a saját maguk cuccaival! Ami valahol jó dolog, de igazából így könnyen veszíthet maga a stílus, a már meglévő kincseiből, és minket is itt erre felé szép lassan teljesen leépítenek, átvágnak mindenen a saját zenéjükkel és a figurák nagy része nem is nagyon tudja mit is képviselnek valójában! De mindegy, én nem fogok egy személyként bíráskodni senki felett azt amúgy vágom, hogy a mai fiataloknak teljesen más értékrendjük és lehetőségeik vannak, mint például nekünk voltak gyerekként, kapják a sok szart a sulikban és másképp is nőnek fel majd mint mi…

——————————————————————————————————————————————————————————-

RH
Ki a favorit nálad, producer  mc személy? (Vilagszerte)

SONNYJIM
Producerek – Premier, Dilla, Knye West, M-Phazes, Diamond D, Pete Rock, Eric Sermon, de ezeket a neveket egész nap tudnám sorolni folyamatosan! Nem kell messzire mennem igazából a körülöttem lévő arcok közül Kelakovski, Apatight és a Wizard cuccai nagyon adják! Ja és amúgy hallottam más angol producerektől is beateket amik nagyon frankót dobtak és csináltam velük is trekkeket, de az igazi cuccokat és új projekteket saját team-emmel fogom hajítani..

Msziik-Nekem igazából a klasszikus Mc teszik amúgy meg a favorit nálam “COMMON” a mai felhozatalból! Mondhatom, hogy az olyan tagok, mint Bronson, Dom Kennedy, Currensy, Actual Proof, Kanye West, Kendrick Lamar adják, vagyis az ilyen tipusú Msziik viszik nálam.

————————————————————————————————————————————————————————————

RH
Így a végén had kérdezzem már meg, hogy mit csinálsz, amikor nem a HIP HOP-pal foglakozol és megpróbálsz kikapcsolni?

SONNYJIM
Csak simán ugyan azokat a szarokat amit a többi ember például megpróbálok főzni, de leginkább a magasba szállok csak úgy simán…ennyi… béke veletek……

RH…először is hatalmas pacsi és qurwa nagy riszpekt SONNYJIM-nek, az EATGOOD minden egyes tagjának, hogy ennyi meló mellett hajlandó volt pár mondatban a ROMLOTT HAZAI-ak kíváncsi kérdéseire válaszolgatni, hogy némi bepillantást nyerjünk az EATGOOD RECORDS kulisszái mögé!
A hadarós fenegyerek ezzel segített nekünk, nektek és mindenkinek, aki eddig csak a nevet ismerte, hogy egy új és egy teljesen független Mc-t és Krút mutasson be közép angliából….
Olvassátok és a muzsikákat pedig fülelni lelkesen!!!!!

Yo szórakozást
Peace
210

http://eatgoodrecords.com
http://sonnyjim.bandcamp.com/
http://twitter.com/sonnyjim01
http://youtube.com/sonnyjimblud
http://soundcloud.com/sonnyjim01