KETIOZ riport


02/02/2011 – 23:21 | Feltöltötte:

A feltörekvő csapatok közül most a győri Jam Balaya “frontemberével” Ketiozzal pofázunk egy kicsit….A kutyakaja tálalva…

RH Győr, Marcal telep a házban, a hilton, Kettyós kecó…elsőként sztorizd má le ezeket a dolgokat az arcoknak. Mit is, kit is takar a VICC BEATZ mint crew, mint label ?

KETIOZ – Mi marcalvárosiak vagyunk szinte mind. Együtt nőttünk fel. Rambót például már egy éves korom óta ismerem. Több generáció képviselteti magát a csapatban. A Hiltonban található az Inkubátor stúdió, ami igazság szerint egyben a lakásom is. Hála az égnek nem kell messzire menni, felvenni egy cuccot. Megoldunk mindent egy helyen, így a legkényelmesebb mindenkinek, semmitől sem zavartatva születnek meg a számok. Ez a Vicc Beatz felségterülete és én vagyok a házigazda! A Vicc Beatz a kiadónk, amit mi hoztunk létre, hogy a helyi tehetségek jobban elérhetőbbek legyenek a nagyközönség számára. A rapről mindegyikünk hasonlóan gondolkodik. A Vicc Beatz tagjai: a Jam Balaya, aminek magam is tagja vagyok Rambóval és Marabelával együtt. Másik oszlopos tag a Poormanklinik, Optimus Rhyme és Lalipopp csapata. Bleza és az én zenéimre tolják. Nemrég jelent meg az új albumuk tudom ajánlani az absztrakt rap kedvelőinek (innen tölthető a lemez: http://www.poormanklinik.hu/music.html ). Akik magukat képviselik, Fullánk, vele a komolyabb hangvételű számokban találkozhatunk, aktívan részt vesz a munkában vele együtt szervezem a “Küldd magad az Intenzívre” hiphop bulikat Győrben. Itt van még Kontroll, aki a legígéretesebb fiatal magyar tehetség véleményem szerint. Ennyi elég is róla. A női szakaszt képviseli Violet Starr, Miss Business és az ének felelős Hajnalke. Utóbbival az új albumomon találkozhattatok először. Ezen kívül, a csapat tagjai Soulflow, a Bealvós páros ( RIP FIVEO aka 8 korty ), és az új igazolásunk Endroow. Dj Arré a lemezjátszókért felelős, de Dj Fegz is észreveteti magát a cuccokon. Ez egy alkotói közeg, baráti társaság, furábbnál furább figurákkal. :) Úgyhogy a közeljövőben ne csak Ketioz és Jam Balaya cuccokra számítsatok!

RH –  Az első lemezetek az EGY ÉLMÉNY VOLT, ami annyira még nem hozta meg nektek az ismertséget, de az utóbbi pár évben nagyon sűrűn szarjátok ki a dolgokat. Mondanám azt, hogy kezdtek befutni. Egyre többet találkozunk a névvel. Minden évben kijön valami nívós cucc Marcalról. Tavaly kettő is. Honnan ez a termékenység? Ennyire ráértek? :)

KETIOZ –  Az biztos, hogy a munkatempónk elég gyors. Ha jön az ihlet egy-két óra alatt készül el egy komplett szám. A Kapitális K album konkrétan 9 hét alatt lett kész. :)  Mint mondtam szerencsére helyben van minden, ami egy lemez elkészítéséhez szükséges. Meg ezek a trógerek is állandóan itt üldögélnek. :) Örülünk neki, hogy egyre többen hallgatják a zenénket, de azért még messze nem vagyunk befutva. Az jó, hogy egyre több helyre eljutunk fellépni, de még korántsem ismer minket annyira a közönség, mint szeretnénk. Még messze vagyunk az általunk kitűzött célok elérésétől, de úgy vettük észre, hogy már nem kell tolni azt a bizonyos szekeret, húz minket magától, lényeg, hogy jó úton járunk. Mindegyik kiadvány a következőnek taposta ki az utat és évről évre nagyobb teret nyert az általunk képviselt szar. Ezúton is szeretném megköszönni Eckü tesvéremnek a Hősökből a segítséget amit a dolgaink reklámozásában, promotálásában nyújtott meg egyáltalán amit értünk tett. Nagy fel az ilyen arcoknak kevés van belőlük.

RH – Egy cimbimnek átdobtam a linket a KAPCSOLODJ KI albumhoz….nem ismerte még a krút…meghallgatta…majd azt mondta: Irigy Hónaljmirigy 10 év “kólázás” után.:) Alapvetően a humor itatja át a JAMBA lemezeket, semmi nagy világmegváltó kingezés, Olyan az áru amit mosolyogva hallgatsz végig, vicces cucc, de mégis 1-2 komolyabb gondolat is kivehető. Ez direkt koncepció, vagy amúgy sem gondolkoztatok más, “komolyabb” hangulatú trekkek készítésében ?

KETIOZ – Szabadidőnkben sem szoktunk szomorkodni, van annál jobb dolgunk is. Komoly dolgokról is lehet humorosan beszélni, attól még nem veszti el a jelentőséget. Kérdés mi a komolyabb dolog a vallás vagy épp egy szakítás…Egyébként nem hallgatok Irigy Hónaljmirigyet. Meg nem is vagyok benne biztos, hogy nem kóláznak tíz éve. :) Visszatérve ránk ez nem bohóckodás, ez igenis komoly cucc, de mégis humoros formában. Nem kattogunk minden kis apróságon. Az igazán forró témákba pedig mindig belenyúlunk. A HipHop stílus alapvetően nem egy siránkozó műfaj szerintem. És én sem bömbölni akarok zenehallgatás közben. Aki ismer minket vagy csak találkozott velünk tudja, hogy nem vagyunk depressziós alkatok. :) Aki meg az, hallgassa a cuccunkat, aztán egyből felvidul. :) Mint észrevehettétek a számok nagy részében konkrét témákról reppelünk, nem a semmit hajtjuk. Ha belegondoltok nem is olyan egyszerű humorosan komoly dolgokról beszélni. Mi általunk, Ti a saját kínjaitokon nevethettek, mi meg a magunkén. :) Királykodásról meg annyit, hogy aki úgy érzi az nyugodtan királykodjon, nekem nem lesz tőle kisebbségi komplexusom. :)

RH – Győr nem egy világváros méretű placc, ezért gondolnám, hogy a helyiek előbb-utóbb biztos kollaborálnak egymással… van egy  másik nagy geng is ott, a BLOOSE BROAVAZ…mégsem látunk, hallunk közös cuccokat. Ez miért van, és mit gondoltok egyébként Tibbahékról?… Vagy mondjuk ők mit gondolhatnak rólatok ? :)

KETIOZ – Azt, hogy mit gondolnak rólunk tőlük kéne megkérdezni. :) Amúgy ezt a kérdést minden interjú alkalmával megkapjuk, nem csak ezért ,de ezért is nyitottunk jobban egymás felé, de még nem árulhatok el részleteket annyi legyen elég hogy tervbe van egy közös cucc. Egyszerűen elegünk lett abból, hogy rengetegen kérdezik “mi ez a beef köztünk??”….holott semmi ilyenről nincs szó. Egyszerűen nem ölelgetjük egymást, mindenki csinálja a maga dolgait. És szerintem ez így rendbe is van.

RH – Örömmel vettük jó pár haverommal, hogy a JAMBA visszahozta nekünk a 90-es éveket. 1-2 újítgatós cumó mellett azért a boom bap hangzás erősen képviselődik. Ha jól tudom te vagy a beatgyáros. Hogyan születnek ezek ?

KETIOZ – Ennek nagyon egyszerű a magyarázta, a kilencvenes évek zenéin nőttünk fel és mai napig azt hallgatjuk. Nekünk ez az igazi rap zene. Erre lehet locsálni a szeszt! :) Mint te is észrevetted elég nagy hatással vannak a mi zenéinkre is. Az is biztos hogy, előbb pörög le a Shook ones mint a Lil’ Waynetől akármi. Véleményem szerint, aki szar zenét hallgat az nem is fog jót csinálni. Ez régi nagy igazság. A rapzene amúgy is visszafelé fejlődik az utóbbi években. Kevés a korszakalkotó előadó, aki képes valami újat mutatni, nem a rég lerágott csontot erőlteti. Persze tisztelet annak a kevés kivételnek. A zenei aláfestésről még annyit, hogy én vagyok a csapat elsőszámú producere, de előfordul, hogy más neves beatmakerek szolgáltatják a zenei alapokat. Mint például Pixa, Zomblaze, Dj Slow és persze a Sima remixek. De belőlem jön a nagyja. Itt jönnek világra a bítek az Inkubátorban. Jól bemosakodok azt’ világra segítem őket! :)

RH – Marabé kinn van még Írbe ? Az új lemezeken is egyre kevesebbet hallani. Gondolom így nehézkesebb a dolog. Mik a tervei a JAMBALAYAval ?

KETIOZ – Marabéla még Írországban van, így valóban nehézkesebb megoldani a felvételeket. Szerencsére jó helyre került, megéri neki a kint lét. Rövid hazalátogatásai során szokott bekapcsolódni a felvételekbe. A másik érvágás, hogy Rambo Szarajevóba koccolt, nem turistaként, hanem a munkája végett, ahol “emberekkel foglakozik”. :) Ezért is készült el a KAPITÁLIS K szóló lemez, hogy ne akadjon meg a Vicc Beatz gépezet. Így tudunk járni továbbra is fellépni, a cucc köztudatban marad. Amint itthon vannak a srácok, egyből készül is az új Jam Balaya lemez. A szokásos hangzásvilággal. Szó sincs olyasmiről, hogy feloszlanánk, sőt jobbak leszünk, mint valaha, mert ezek a barmok ki lesznek éhezve a reppre amikor haza jönnek! :) Nincs sok időről szó, kicsit több mint fél éven belül itt lesznek. Addig is, érkeznek az új Vicc Beatz kiadványok. Érdemes lesz résen lenni! Figyelni az új cumókra.

RH – Kötelező kérdésként…MAGYAR HIP HOP…véleményed….

KETIOZ – A régi,mindenki által ismert oldskul arcok továbbra is jók, hozzák a megszokott színvonalat. Személyes kedvenc a két Boba, Krome és Fett, az ő stílusuk áll a legközelebb hozzánk, banditák mint mi. :) Az újak közül a Kávát említeném, Tatabányáról nagyon forrón szórják, érdemes rájuk figyelni mer robbanni fognak!! Producerek közül Dj Hmadot emelném ki, aki irtó súlyos zenéket ír, és Zomblaze-t aki újszerű egyedi hangzásával elég magasra rakta a mércét. Persze ez az én véleményem, ér máshogy látni a dolgokat! :) Szerintem ők a pengék, a szarokról meg ha lehet inkább nem is beszélnék. (mer’csak felhúzom magam)

RH – Nálatok ez mennyire hobbi dolog?…Ingyenesen letölthetők a lemezek, a fellépő gázsitok se kifizethetetlen, elmentek bárhova fellépni akár az ország másik végébe. Itt felénk is aszem már 3x voltatok már. Gondolom, nem a rapből akarjátok a lakáshitelt törleszteni. Hogy álltok ezzel a rapbiznisszel?

KETIOZ – Hát ezt nagyon jól látod. Sajnos a rapből normálisan megélni lehetetlen (mármint a realrapből) Nekem ez az egy bevételi forrásom, és hogy őszinte legyek nem úszkálok a pénzben. Azt viszont egyáltalán nem mondanám, hogy hobbi dolog lenne, hiszen ez az életünk. Minden napunkat a hiphop tölti ki. Ha épp nem, felveszünk, akkor legyártok egy-két ütemet vagy épp csak halálra isszuk magunkat a Hiltonba és pergetjük a 90-es évek New york-i hiphopját. Szervezünk bulikat is a népnek, szóval semmiképpen se nevezném hobbinak. A lemezek pedig nem csak ingyenesen letölthetők lehet “vásárni” is belőlük az első albumig visszamenőleg. Bár az tény, hogy csak a nagyon nagy fanok rendelnek belőle, de azért jól jön ez a kis bevétel az új lemezek készítéséhez. (Ami hozzáteszem elég költséges dolog) A Fellépő gázsiról meg annyit, hogy tényleg elég baráti árakon mozgunk és nem is nagyon akarjuk megemelni, mert szerencsére  rengeteg helyre hívnak és ez szerintünk nagyban köszönhető a kifizethető gázsinak. Véleményem szerint jobb, ha több helyen megismernek, mint ha 10-20ezer forint-tal többet innék el sokkal kevesebb buliba. :)

RH – 2011 van… Mik a várhatók az évre, a VICC BEATZ háztájékról ?

KETIOZ – Most két projekten dolgozunk egyszerre. Dj Fegz barátommal a második Vicc Beatz mixtape legyártásába fogtunk, ahol nagyrészt az én zenéimre az összes tag megszólal. És elég neves közreműködök is várhatók, de ez maradjon meglepetés. A másik cucc Kontroll testvérem első szóló nagylemeze szintén az én zenéimre. Elég forró anyag lesz, nem szarozik a kisgyerek! :) Egyszóval mindenki készüljön fel meg idén csúnyán odabaszunk !!!!

RH – Az új szólódon rajta van a Wacuum Airs logo. Ez mit jelent ?

KETIOZ – Most már hivatalosan is mondhatom, hogy a Vicc Beatz mint kiadó ezentúl a Wacuum airs al label-jeként működik. Ezt megünnepelvén el is készítettünk egy közös trekket, amihez képanyag is készült. A cumóban szór a 2Boba a Vicc beatz-ből jópáran és Zombléz csikarja a lemezeket szanaszét. Elég betegre sikeredett a cucc, várjátok nagyon! Ezenkívül mindenkinek tudom ajánlani a www.wacuumairs.hu oldalt ahol hamarosan mi is megtalálhatóak leszünk.

RH – …Üzenet a fanoknak…

KETIOZ – Pergessétek továbbra is a cuccainkat, gyertek el, ha felfelé lépünk és köszönjük mindenkinek aki buzgón tölti a lemezeinket!! Békesség

Kettyós érdekeltségek tölthetők ehun:

JAM BALAYA – EGY ÉLMÉNY VOLT (2006) http://www44.zippyshare.com/v/36586895/file.html

VICC BEATZ MIXTAPE (2008) http://www30.zippyshare.com/v/10342539/file.html

KETIOZ – EZ AZ ÉN SZAROM (2009) http://www38.zippyshare.com/v/65086893/file.html

JAM BALAYA – KAPCSOLÓDJ KI! (2010) http://www39.zippyshare.com/v/23011515/file.html

KETIOZ – KAPITÁLIS K (2011) http://www26.zippyshare.com/v/54745065/file.html