JEHST/MICALL PARKNSUN/DJ. JAZZ-T


01/07/2010 – 21:12 | Feltöltötte:

JEHST… Nem is tudom hol kezdjem…
1979-ben meglátta a napvilágot az a ”kisfiú” aki mára kinőtte magát az angol hiphop világ ikonjává. Flegma, odamondós reppjével egyszerűen utánozhatatlan MC. Gyermekkorát és iskolás éveit dél-keleten töltötte, ez idő alatt megalapította a ”Young n’ Restless” krút. Megismerte NMONIC-ot, TAHARKA-át, NEXUS6-et, akikkel együtt dolgozott az első albumán. A ”PREMONITIONS” névre keresztelt EP-re olyan hibátlan számokat varázsoltak, mint pl.: a ”LIQUID DICTION”. Az ekkor még csak 18 éves JEHST ezután költözik Londonba, ahol folytatta a munkát a bemutatkozó LP-jén, amit 1999-ben sikerült kiadnia saját költségen.
Később belemélyülve a fővárosi hiphop világába megismert új arcokat, és elkezdtek komolyabban dolgozni NMONIC-al, TOMMY EVANS-el, EVIL-ED-el. A ”HIGH PLAIN DRIFTER” hatalmasat ütött, amikor megszólalt a TASK FORCE ”GREAT OUTDOORS” EP-n, ami már a LOW LIFE RECORDS-nál jött ki. Időközben csatlakoztak a CHAMPIONS OF NATURE tagjai is, mint például LEWIS PARKER, SUPA-T. Az albumon szereplő számokból nyolchoz ő maga írta a zenét, a maradék kettőhöz pedig HARRY LOVE. Ezen az albumon hallhatjuk még az usából meghívott vendég emszít J-ZONE-t, a ”STAIRCASE TO STAGE” című számban. A 2002-ben kikerült lemez olyan robbanást idézett elő, hogy évekig senki nem tért magához. A ”HIGH PLAIN DRIFTER”-t közel százezren nézték, és hallgatták meg a youtube-on.
Tagja lett a ”CHAMPIONS OF NATURE”-nek is, viszont a nagy sikert hozó bemutatkozó ”SALSA SMURF” című trekk után sajnos rövid időn belül a gang feloszlott. Később ASAVIOUR-al összerakták a ”PEOPLE UNDER THE WEATHER” című cumót, amivel teljes lett a ”THE RETURN OF THE DRIFTER” korong. Idejét nem vesztegetve, rá egy évre 2003-ban megjelenik a ”FALLING DOWN” önálló nagylemeze, szintén a LOW LIFE gondozásában. Itt volt az a pillanat amikor ”megszületett” BILLY BRIMSTONE aka. JEHST. Több videóklipp is készült a ”RUN HARD”, vagy a ”MONOTY”, melyben ASAVIOUR vendég emszíként szerepel. Hallhatjuk még többek között LEWIS PARKER-t, SUNDRAGON-t, KLASHNEKOFF-ot is, hogy csak néhány nevet említsek a featek közül.

2004-2005 voltak azok az évek, amikor az Egyesült Királyság beli hiphop fortyogó lavinája elindult a világ felé. A vulkán kitörését a FOREIGN BEGGARS-os RANSOM BADBONEZ, és JHEST indították be. Repkedtek kifelé a jobbnál jobb albumok a SIT TIGHT RECORDS-os LG jóvoltából.

2006-ban újabb csapást mért részben amerikára, a terrortámadást előtérbe helyezve szövegeiben, de nem kímélte az angol médiát sem a ”NUKE PROOF SUIT” című számhoz készült klippben. Ez a trekk felkerült az azonos címet viselő albumára is ami akkor már a HIGH PLAIN PRESENT kiadványaként került forgalomba. Közben azért még szakított időt a ”MENGI BUS” mixtépre, amin SIR SMIRF LIL mellett, MICALL PARKNSUN is löki a ”WHO’S THAT”-ben. 2007-től jöttek a túrnék PARKY-val, olyan nevekkel, mint NON PHIXION, DJ. Q-BERT, REAKWON, MR. LIF stb.

MICALL PARKNSUN
Boldog családapa, e mellett az angol földalatti hiphop szcéna meghatározó alakja, aki a mai napig is ugyanolyan odaadással és lendülettel rokkolja a mikrofont, mint amikor először tette.
A 2005-ös évben megjelent ”WORKING CLASS DAD” című lemezén robbantott olyan számokkal, mint a ”SO WHAT”! Több trekkben hallhatjuk még DUBBLEDGE-et is.
2006-ban megérkezett a JHEST által prezentált ”UNDERWORLD EPIC VOL 1.” ezen a korongon találjuk a ”DUN YA” című himnuszt, ami azóta is felcsendül minden underground megmozduláson világszerte! Viszont ekkor még közel sem volt vége az évnek, és kiadta második önálló lemezét ”INTERVIEW” címmel. Ekkor már LG and LOPEZ, és JEHST is segítették zenék írásával, ASAVIOUR, KYZA SMIRNOFF, KLASHNEKOFF pedig rímeikkel színesítették az anyagot. Ausztráliai fellépéseik alkalmával ismerkedtek össze M-PHAZES-el, akivel közösen kidobták az ”ALL 4 HIP-HOP” című nótát.
Nem sokkal ezután a boltok polcaira került a harmadik album, amin hallhatjuk az ”EVERYDAY” című számot, melyben köszönetet mond azoknak az embereknek akik körülötte élnek, vele sírnak, nevetnek.
Minket ért a megtiszteltetés, hogy Magyarországon először az RH láthatja vendégül őket. Nagy lesz. yeyo

210

Tags: , , , ,